Δημοσκόπηση

Θέλω να αποκτήσω ένα σκυλάκι και ...

Αποτελέσματα

The News

DOGO ARGENTINO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

13/9/2011

Το σκυλί της φωτογραφίας ράτσας DOGO ARGENTINO ονομάζεται Δίας και βρέθηκε δεμένος σε ένα κοντέινερ (!),  στο χώρο της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία. Δίπλα του υπήρχε άλλο ένα επίσης δεμένο σκυλί θηλυκό της ιδίας ράτσας που κείτονταν νεκρό. Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά Ράτσας DOGO ARGENTINO άγνωστο για πόσες ημέρες, υπέφεραν εντελώς αθέατα και επιμελώς κρυμμένα ,το βάναυσο μαρτύριο του να είναι δεμένα σε κοντέινερ , εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλότατες θερμοκρασίες χωρίς νερό , χωρίς ίχνος τροφής...

Με τη συνδρομή του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση που ειδοποιήθηκε άμεσα από τη Λιμενική Αστυνομία μεταφέρθηκε το ζωντανό ζώο σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση. Πράγματι εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης και σοκαρισμένος εκλήθη και αναγνώρισε το αποδυναμωμένο ζώο του , τον Δία ενώ απαρηγόρητος αδυνατούσε να πιστέψει ότι η Κάρμεν του δεν ζούσε πια… Σημειωτέον το ζώο που τελικά σώθηκε έφερε πληγές -εκδορές σ ολόκληρο το σώμα του καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα ..πιθανότατα από εμπλοκή του ζώου αυτού σε κυνομαχίες .Μάλιστα στη θέα άλλων μεγαλόσωμων ζώων εντός του κτηνιατρείου παρουσίαζε απρόκλητες επιθετικές τάσεις συμπεριφορά ακατανόητη για τον ιδιοκτήτη καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό ζώο.


Οι περίεργες συνθήκες που βρέθηκαν τα κακοποιημένα ζώα σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη ο οποίος είχε παραχωρήσει τα δύο σκυλιά του σε «εκτροφέα» και «εκπαιδευτή» αμισθί για αναπαραγωγή της ράτσας Dogo argendino σε περιοχή του Ηρακλείου ,σε συνδυασμό με την επίσημη διαβεβαίωση του Αρμόδιου φορέα ότι δεν λειτουργεί νόμιμα τέτοιου είδους εκτροφείο ή εκπαιδευτήριο και τη συλλογή πολλών ακόμη ενοχοποιητικών στοιχείων οδήγησαν το Σωματείο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας , πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες κλπ δυνάμει των Ν.3170/2003 & ν.1197/1981.

 


 

 

 

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Καταδίκη  έξι μήνες φυλάκιση  και 1000 Ευρώ χρηματικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σκύλων λόγω κακομεταχείρισης και απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε με την  ανώτατη των  ποινών για πλημμέλημα έξι μήνες φυλάκιση  και 1000 Ευρώ χρηματικό πρόστιμο   ιδιοκτήτη ζώων ο οποίος δεν έτρεφε τη δέουσα στοργή και μεταχείριση για τα σκυλιά του που διατηρούσε σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε οικοδομική μάντρα στη περιοχή Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης.  Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου σήμερα  επιβεβαιώνει  πως τα ζώα προστατεύονται από τους Νόμους του Κράτους και ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν τεκμαίρει δικαίωμα κακομεταχείρισης . Πρόκειται για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση  ιδιοκτήτη ζώου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Ζωόφιλης Δράσης  δυνάμει των Νόμων  3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων, που ρυθμίζει τους όρους διατήρησης ζώων συντροφιάς κυρίως μέσα στην κατοικία για λόγους ζωοφιλίας και συντροφιάς. (ΦΕΚ Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003)

και

1197/1981 περί προστασίας ζώων υποχρεώνουν τους κατόχους να δείχνουν τη δέουσα στοργή και μεταχείριση, διαμέσου της επαρκούς χορήγησης κατάλληλης τροφής και νερού και της εξασφάλισης άνετου καταλύματος, υγιεινού και προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου (παρ. 1, άρθρο 1, του Ν.1197/1981).

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί τους πολίτες της πόλης μας που αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κακομεταχείριση ζώων να μας ενημερώνουν στο τηλ. 6972443422
Τα ζώα έχουν δικαιώματα και οφείλουμε λόγω της ανωτερότητας της φύσης μας, να τα υπερασπιζόμαστε, από τους υπανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν ως άψυχα αντικείμενα για κάθε χρήση! Είμαστε η φωνή τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε!

Για το Σωματείο Ζωόφιλη Δράση

Η πρόεδρος Στεφανάκη Γεωργία

http://www.youtube.com/user/georgiastefanaki#p/u/12/HdvGyAbiN2k

 
   

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ 2 ΣΚΥΛΙΑ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

6-9-2011
 

Φρικτό θάνατο βρήκαν σήμερα 6-9-2011 το μεσημέρι 2 αδέσποτα σκυλιά στη θέση καρνάγιο στη προβλήτα 6 στο λιμάνι Ηρακλείου. Τα άτυχα ζώα κάτω από ανεξιχνίαστες -μέχρι ώρας- συνθήκες εγκλωβίστηκαν σε λιμνάζουσα καυτή πίσσα (!) που διέρρεε από βυτίο αποθηκευμένο σε περιφραγμένο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Νεαρή κοπέλα και μέλος της Ζωόφιλης Δράσης, που συμπωματικά πραγματοποιούσε βόλτα στα κατοικίδια της στη Νέα Παραλιακή οδό, άκουσε τις σπαρακτικές ικεσίες- ουρλιαχτά  των άτυχων ζώων και ειδοποίησε το Σωματείο της Ζωόφιλης Δράσης προκειμένου να βοηθηθούν τα ζώα. Αμέσως ξεκίνησε μία συντονισμένη προσπάθεια από τη Ζ.Δ , καθώς έσπευσαν στο σημείο εθελοντές , ειδοποιήθηκε και κατέφτασε άμεσα το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Ηρακλείου , η Άμεση Δράση απέστειλε περιπολικό αστυνόμευσης -καθώς ο χώρος ήταν περιφραγμένος- και όλοι μαζί κατάφεραν με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες εν τέλει να αποκολλήσουν τα ταλαίπωρα σκυλιά από τη φονική λίμνη πίσσας για να μεταφερθούν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του ενδιαιτήματος στην ιδιωτική κλινική Παρασύρη που εφημέρευε . Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργά ..Τα εκτεταμένα εγκαύματα και οι αναθυμιάσεις είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στα ζωτικά τους όργανα και δυστυχώς η μοναδική ανακούφιση που μπορούσαν να προσφέρουν οι κτηνίατροι της κλινικής ήταν η ευθανασία προκειμένου να λυτρωθούν από τους φρικτούς πόνους που υπέφεραν . Η φρικτή κακοποίηση των δύο σκυλιών και ο έντονος προβληματισμός για τις ακριβείς συνθήκες που συνέβη το δυστύχημα οδήγησαν τη πρόεδρο κα Στεφανάκη Γεωργία και τη κα Ανδουλάκη Ελένη, ταμία του Σωματείου, στην τοποθεσία του συμβάντος όπου αντίκρισαν παλαιά βυτία με ρωγμές και ακάλυπτες σωληνώσεις από όπου διέρρεε  άφθονη ρευστή καυτή πίσσα στο έδαφος και  είχε δημιουργήσει εκτεταμένες διάσπαρτες επικίνδυνες λίμνες που έμοιαζαν  στο φως του ήλιου σαν στέρνες πόσιμου νερού για τα θαλασσοπούλια, όπως και για τα άτυχα σκυλιά. Η Ζωόφιλη Δράση κατέθεσε αμέσως αναφορά στη Λιμενική Αστυνομία Ηρακλείου κατά παντός υπευθύνου με την οποία ζητεί την απόδοση ποινικών ευθυνών για την εγκληματική ενέργεια και την άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή και πρόληψη άλλων θανάτων.

Το Σωματείο ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι  συνέδραμαν και κατέβαλαν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν στην ατελέσφορη προσπάθεια σωτηρίας των ζώων: το Συνεργείο περισυλλογής του κυνοκομείου- ιδιαίτερα τον κύριο Φώτη -, την εθελόντρια  Σακαδάκη Ειρήνη, την Αστυνομία Ηρακλείου, τη Λιμενική Αστυνομία, τους γιατρούς της Κλινικής Παρασύρη και τέλος τον εθελοντή Σταύρο Αθανασίου που επιμελήθηκε την αξιοπρεπή ταφή τους.

 

 


 

   

Αφαίρεση ζώου με Εισαγγελική Διάταξη

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Με εισαγγελική Διάταξη του Κου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Κου Αθανάσιου Γαλήνα ( Κατ άρθρο 12 παρ.4 Ν. 3170/2003) πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-7-2011 νέα αφαίρεση ζώου από τη κατοχή του ιδιοκτήτη του στο Ηράκλειο Κρήτης . Πρόκειται για ένα κυνηγόσκυλο αρσενικό ράτσας Γκέκα το οποίο παραδόθηκε στο Σωματείο ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ύστερα  από την κατάθεση μήνυσης από το Σωματείο κατά του κυνηγού «φιλόζωου» ιδιοκτήτη του, που είχε καταδικάσει το άμοιρο ζωάκι σε ασιτία…έως θανάτου!. Το αποστεωμένο ζώο σε προθανάτιο στάδιο και με αιματοκρίτη μόλις 15... μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο της Πόλης μας όπου του παρέχεται ιατρική φροντίδα, γίνονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις και ελπίζουμε να ανανήψει το συντομότερο δυνατόν... Πρόκειται για το 14ο ζώο που αφαιρείται από τη κατοχή ιδιοκτήτη με Εισαγγελική Διάταξη μετά την παρέμβαση του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση και παραδίδεται στο Σωματείο σε διάρκεια ενός έτους

Ευχαριστούμε το Α΄ Α.Τ Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση στην Εισαγγελική Διάταξη καθώς και για τη πολυήμερη συνοδεία και φυσική παρουσία τους κατά τη διάρκεια όλων των επισκέψεων των μελών μας για τη σίτιση και  παροχή πρώτων βοηθειών στο άμοιρο ζώο. Ευχαριστούμε τα μέλη μας Μαρία Ισαβέλλα Ζυμονοπούλου και Γιώργο Ορφανίδη για τη καθημερινή φροντίδα των ζώων . Τέλος ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ  Άργυ Μαρκάκη και Ελένη Ανδρεαδάκη  για τη παρουσία τους στην παράδοση  του ζώου .

Για τη Ζωόφιλη Δράση

Η πρόεδρος  Στεφανάκη Γεωργία

 


 

   

Καταδίκη για κακοποίηση σκύλου

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 (www.tromaktiko.gr)

Καταδίκη για κακοποίηση σκύλου

Ο κατηγορούμενος κηρύχτηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών ΚΑΙ χρηματική ποινή 1.000 €. Επίσης έγινε δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Σωματείου ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ και επιδικάστηκε σ'αυτό (σε βάρος του κατηγορουμένου) χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης!!!
Μένει σε εκκρεμότητα μονάχα το θέμα της τύχης του ζώου, πράγμα που το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ερευνήσει, καθότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη...

Ακολουθει το Δελτίο Τϋπου του Σωματείου ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ απο την μήνυση :

Με διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ύστερα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και αίτησης της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου, η οποία έγινε δεκτή τύποις και κατ΄ουσίαν αυθημερόν, εδόθη διαταγή αφαίρεσης κατοχής θηλυκού λυκόσκυλου και των νεογέννητων αυτών , ιδιοκτησίας συμπολίτη μας, λόγω κακομεταχείρισης ως προβλέπει ο νόμος 1197/1981.
Το λυκόσκυλο και τα επιζήσαντα νεογέννητα αφαιρέθηκαν από...
τον ιδιοκτήτη τους και παραδόθηκαν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα στο Καταφύγιο Ζώων του Δήμου Ηρακλείου με μεσεγγυήτρια την πρόεδρο της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου κα Γεωργία Στεφανάκη καθώς έχρηζε η λύκαινα μητέρα άμεσης ιατρικής περίθαλψης λόγω μακροχρόνιας ασιτίας και αβιταμίνωσης . Το άτυχο ζώο εθεάθη τυχαία από εθελοντή της Ζωόφιλης Δράσης, δεμένο με αλυσίδα μόλις μισού μέτρου , εκτεθειμένο στις αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή και νερό , είχε μάλιστα μόλις γεννήσει 8 λυκάκια και είχε ήδη προβεί ενστικτωδώς σε κανιβαλισμό! . Ο ιδιοκτήτης των ζώων αυτών θα διωχθεί ποινικά για την εγκληματική του πράξη βάση των Νόμων
3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων, που ρυθμίζει τους όρους διατήρησης ζώων συντροφιάς κυρίως μέσα στην κατοικία για λόγους ζωοφιλίας και συντροφιάς. (ΦΕΚ Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003) και  1197/1981 περί προστασίας ζώων υποχρεώνουν τους κατόχους να δείχνουν τη δέουσα στοργή και μεταχείριση, διαμέσου της επαρκούς χορήγησης κατάλληλης τροφής και νερού και της εξασφάλισης άνετου καταλύματος, υγιεινού και προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου (παρ. 1, άρθρο 1, του Ν.1197/1981).
Η Ζωόφιλη Δράση καλεί τους πολίτες της πόλης μας που αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κακομεταχείριση ζώων να μας ενημερώνουν στο τηλ. 6972443422
   

Σελίδα 2 από 6