Donation

updated 4:43 PM UTC, Dec 29, 2018

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε ώστε να δώσουμε στο σκύλο μας υγιή ζωή, είναι να φροντίσουμε ώστε να εμβολιασθεί απέναντι στις διάφορες παθήσεις των σκύλων. Η μητέρα του κουταβιού φρόντισε να του δώσει τα αντισώματα που χρειάζεται ο οργανισμός του τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του περίπου μέχρι την 12η μετά το έργο της ευζωίας τους το αναλαμβάνουμε εμείς με την βοήθεια και τις συμβουλές των κτηνιάτρων.


Τα εμβόλια περιέχουν μικρές ποσότητες από ιούς, βακτήρια, ή άλλους νοσογόνους μικροοργανισμούς που έχουν τροποποιηθεί ή «θανατωθεί».
Όταν χορηγούνται τα εμβόλια διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου να παράγει κύτταρα, πρωτεΐνες, αντισώματα που καταπολεμούν την νόσο και προστατεύουν τον οργανισμό.

Οι κτηνίατροι πιστεύουν ότι το κατοικίδιο μας θα πρέπει να προστατεύεται στις παθήσεις που είναι οι πιο κοινές, υψηλά λοιμώδεις και αυτές που προκαλούν σοβαρά νοσήματα.
Τέτοιες παθήσεις είναι η Μόρφα Η νόσος Carre των σκύλων (Carine Distemper), η Λοιμώδη ηπατίτιδα των σκύλων, η Παρβοίωση των σκύλων , η Λεπτοσπείρωση, και η Λύσσα. Μπορεί να γίνουν συστάσεις και για άλλους εμβολιασμούς όπως είναι η Λοίμωξη από Κορωναίο και η Τραχειοβρογχίτιδα των σκύλων, ανάλογα με τους κινδύνους που θέτουν παράγοντες όπως είναι η κληρονομικότητα της συγκεκριμένης ράτσας, το περιβάλλον και τρόπος ζωής τους.

Μόρφα ή Νόσος Carre των σκύλων (carine Distenper)

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό, βήχα, ατονία και εμετό.
Νόσος δύσκολη στην αντιμετώπισή της, ο εμβολιασμός είναι απολύτως απαραίτητος απέναντι σε αυτή την θανατηφόρο νόσο.
Αποτελεί νόσο υψηλού κινδύνου και μεταδίδεται από τις εκκρίσεις στα μάτια και την μύτη των σκύλων που έχουν προσληφθεί.
Η ασθένεια αυτή μπορεί να προσβάλλει το νευρικό σύστημα, το οποίο μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη, ακόμα και στην περίπτωση αποθεραπείας του σκύλου.
Στο τελευταίο στάδιο μπορεί να εκδηλωθούν σπασμοί και παράλυση στον σκύλο.

Λεπτοσπείρωση

Μεταδίδετε στον σκύλο από τα ποντίκια και αρουραίους, προσβάλλει τους νεφρούς και το ήπαρ, χωρίς θεραπεία είναι θανατηφόρα. Μεταδίδεται με τα ούρα.

Παρβοιός των σκύλων

Εξασθενεί τον οργανισμό και είναι ιός ευρέως διαδεδομένος και πολύ μεταδοτικός. Η νόσος πρωτοεμφανίστηκε το 1978 σε πολλά μέρη του κόσμου.
Μεταδίδεται από κόπρανα αρρώστου σκύλου, και ο ιός μπορεί να παραμείνει στο περιβάλλον για πολλούς μήνες.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ατονία, και διάρροια.
Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος καταπολέμησης της θανατηφόρας νόσου, είναι ιδιαίτερα σοβαρή όταν μεταδοθεί σε νεαρά κουτάβια και σε σκύλους μεγάλης ηλικίας.

Λύσσα

Ανίατη ιογενής νόσος, προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα σχεδόν όλων των θηλαστικών συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Μεταδίδεται με την επαφή μέσα από το σάλιο των ζώων που έχουν προσβληθεί που μπορεί να είναι αλεπούδες κουνάβια, ακόμα και νυχτερίδες από το δάγκωμα αυτών των ζώων στο σκύλο ή μέσα από μικρές πληγές του δέρματος του σκύλου.
Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος που θα δώσει προστασία στο κατοικίδιο μας, θα πρέπει εδώ να γνωρίζομαι πως αν εκδηλωθεί η νόσος δεν υπάρχει θεραπεία.

Λοιμώδης Ηπατίτιδα των σκύλων.

Προκαλείται από τον αδενοιό των σκύλων Τύπου Ι.
Η νόσος αυτή μεταδίδεται στους σκύλους με την επαφή στις εκκρίσεις, όπως είναι το σάλιο, μολυσμένα ούρα ή και κόπρανά.
Προκαλεί ηπατική ανεπάρκεια, οφθαλμικές βλάβες και αναπνευστικά προβλήματα, η νόσος μπορεί να κυμανθεί από ήπια έως θανατηφόρα. Ο Εμβολιασμός και εδώ παραμένει ως η καλύτερα λύση για προστασία.

Τραχειοβρογχίτιδα των σκύλων.

Όπως η κοινή γρίπη του ανθρώπου.
Η λοίμωξη αυτή του αναπνευστικού συστήματος μεταδίδεται εύκολα από τον ένα σκύλο στον άλλον με αποτέλεσμα ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός στην περίπτωση που ο σκύλος έρχεται σε επαφή με άλλους σκύλους όπως η διαβίωση σε κυνοκομείο.
Προκαλείτε από διάφορα αερομεταφερόμενα βακτήρια και ιούς, θα καταλάβουμε την έναρξη της νόσου πρώτα από τον ξηρό και βασανιστικό βήχα του σκύλου μας.

Κορωναίος των σκύλων.

Ιός ο οποίος προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα και προκαλεί γαστρεντερίτιδα. Εάν εκδηλωθεί σε κουτάβια μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Η πρόληψη μέσα από τον εμβολιασμό φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία του κατοικίδιου μας. Ο εμβολιασμός αποτελεί σαφώς την καλύτερη άμυνα απέναντι σε κάθε νόσο.

Last modified onTuesday, 16 September 2014 16:26