Donation

updated 4:43 PM UTC, Dec 29, 2018

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΖΩΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΓΓΕΛΙΩΝ

  • Published in ΝΕΑ

Κατατέθηκε σήμερα στην εισαγγελία Ηρακλείου και ηλεκτρονικά στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση για διαδικτυακές πωλήσεις ζώων συντροφιάς που λαμβάνουν χώρα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για 14 ιδιώτες οι οποίοι έχουν αναρτήσει αγγελίες πώλησεις καθαρόαιμων σκυλιών και γατιών, κάποια εκ των οποίων είναι κάτω των 8 εβδομάδων.

ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1Ζ, ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/2012 «Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ ΖΩΩΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ». ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/2012 ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ: «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Η ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΚΤΡΕΦΕΙ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ Η ΠΩΛΕΙ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 184/1996. ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΖΩΙΑΣ, ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 604/1977 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 463/1978. ΟΙ ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΙ Η ΟΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4. ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΖΩΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. ΌΤΑΝ ΕΚΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΗΛΥΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. ΆΔΕΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ Η ΓΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΗΛΥΚΟ ΖΩΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΗΤΡΩΑ. ΘΗΛΥΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΣΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΚΕΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 9Ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ». ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. MΑΛΙΣΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΩΚΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1, ΑΥΤΟΥ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ «Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, (ΑΡΘΡΟ 6, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 10, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1) ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (5.000) ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (15.000) ΕΥΡΩ».
ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
• Η ΕΚΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 3.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ
• Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΩΟ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 10% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΑ ΠΩΛΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΤΩΝ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3, ΕΔΑΦΙΟ Β, ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/2012, Η ΠΡΑΞΗ ΔΕ ΑΥΤΗ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (5.000) ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (15.000) ΕΥΡΩ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Με την μήνυση ζητείται από την εισαγγελία με βάση τα ανωτέρω, να εξεταστεί το νόμιμο πωλήσεως των ζώων συντροφιάς, των οποίων η πώληση αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη πώληση ζώου, να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των πωλητών, των οποίων τα στοιχεία υπάρχουν στο ηλεκτρονικό ίχνος τους στις ηλεκτρονικές σελίδες που είναι κλειδωμένες για εμάς αλλά προσβάσιμες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Last modified onThursday, 30 October 2014 15:25